Om oss

Vi är en förskola centralt belägen i ett charmigt gatuhus i den s k Kulturkvadranten. Gathuset byggdes av Jöns Trulsson 1847 och några årtionden senare tillkom gårdshuset och en flygelbyggnad. Idag består fastigheten av tre längor med en liten innergård.

Tomegårdens Montessoriförskola drivs som ett personalkooperativ. Vi är en liten förskola med 26 barn fördelade på två avdelningar, Kotten (1-2 år) och Ekorren (3-6 år). Vi har alltid barnets bästa för ögonen, värnar om en genomtänkt och kärleksfull miljö, lägger vikt vid god föräldrakontakt och månar om att ALLA ska trivas hos oss – barn, föräldrar och personal.

Pedagogerna är utbildade och arbetar utifrån Läroplanen för förskolan (Lpfö18) samt Montessoripedagogiken där barnet alltid står i centrum.

Huset har ett eget kök med en egen kock som lagar mat från grunden varje dag.

Närheten till naturen och staden gör att förskolans barn ofta gör utflykter och 
tar del av Lunds utbud av teater, musik och museer. En kort promenad från Tomegården ligger Botaniska trädgården och Kulturen, platser som har blivit förskolans förlängda arm. Här kan barnen springa på större ytor och utforska andra utemiljöer.