Köket

Tomegårdens montessoriförskola

I köket på Tomegården arbetar Noemi som är utbildad kock. Hon lagar all vår mat från grunden och använder sig av ekologiska varor i den mån det går. Samtliga måltider som serveras har en samansättning från kostcirkelns alla delar.

Hon tar gärna in inspiration från det vegetariska köket, samt från världens alla hörn. Det är för att barnen ska få möjligheten att prova nya smaker och rätter. Men det kan även dyka upp husmanskost samt grillat på menyn.

Vi firar FN-dagen då barnen tar med mat från valfritt land och så har vi ett stort knytkalas. Mårtensafton firar vi med gåsmiddag och äppelkaka. Nobeldagen med nobelfest och trerättersmiddag som avslutas med dans. Långbord med julmat och påskmiddag med påskmat. Även midsommarbord som avslutas med jordgubbar och grädde.

Dörren är alltid öppen för barnen i köket. Här kan de få vara med att laga dagen lunch eller mellanmål. Eller för att följa med Noemi att handla mat i butiken eller på torget.

När barnen fyller år får de önska middagen, vilket är väldigt uppskattat av barnen.

Att baka gör Noemi gärna och ofta. Vem säger nej tack till nybakat bröd till mellanmål!

 

Tomegårdens montessoriförskola